Hovrätten över Skåne och Blekinge

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Hovrätten över Skåne och Blekinge är en av landets sex hovrätter. Vid hovrätten arbetar omkring 110 medarbetare. Hovrätten är en modern arbetsplats belägen i centrala Malmö vid kanalen på Hovrättstorget. Hovrätten är indelad i tre dömande avdelningar och en administrativ avdelning.
Vår verksamhet kännetecknas av hög kvalitet. Vi arbetar för en god arbetsmiljö med ett öppet och trivsamt arbetsklimat där delaktighet och ansvarstagande värdesätts. Vi bedriver ett kontinuerligt och engagerat utvecklingsarbete.

Vi söker en kvalificerad administratör med inriktning mot ekonomi!

Arbetsuppgifter

Som administratör på hovrätten har du en central roll i en viktig och spännande verksamhet. Dina arbetsuppgifter är varierande och du kommer vara en del av hovrättens administrativa kansli som bland annat arbetar med ekonomi, HR, kommunikation och IT. Din huvudsakliga arbetsuppgift kommer vara ekonomiadministration, innefattande fakturahantering och viss enkel bokföring, granskning av offerter, bistå i planering och uppföljning av hovrättens budget, samt avtalshantering och upphandling. Du kommer också vara en del av hovrättens IT-support och i den rollen utveckla hovrättens IT-organisation samt ge support till medarbetarna i frågor som rör Office-paketet. Du kommer arbeta nära hovrättens ledning och vara ett administrativt stöd till ledningen för domstolen. Du kommer ha många kontakter både inom  och utanför domstolen, och vara involverad i viss utbildning och introduktion av nyanställda medarbetare. Arbetet kommer att ske i nära samarbete med övriga kollegor inom det administrativa kansliet.

Du kommer att verka i en kunskapsintensiv och stimulerande miljö där din kompetens är efterfrågad. 

Kvalifikation

Du har relevant eftergymnasial utbildning inom t.ex. ekonomi eller annat relevant område. Du har mycket goda kunskaper i Officepaketet och har förmåga att söka tillgänglig information och lära dig de IT-system som tillämpas i verksamheten. Har du erfarenhet av ekonomiadministration eller arbete i domstol är det meriterande.

Rollen kräver att du är noggrann och har hög integritet. Ansvars- och servicekänsla samt intresse för utvecklingsfrågor är andra viktiga egenskaper. Du behöver också vara lösningsinriktad  och kunna höja arbetstempot vid arbetsintensiva perioder. Arbetet är omväxlande och du kommer att ingå i en liten grupp där vi hjälps åt och är flexibla, vilket kräver att du är prestigelös, kan täcka upp för dina kollegor och hantera såväl mindre som större uppgifter av varierande slag.

Du ska kunna arbeta självständigt och driva arbetet framåt. Vidare har du en förmåga att förutse eventuella behov och planera därefter. Du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga och har lätt för att lyssna effektivt samt att förmedla information tydligt och enkelt både muntligt och skriftligt. God samarbetsförmåga är ett krav. 

 

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 277-23
Kontakt
  • Emma Regnér, administrativ direktör, 040-355723
  • Birgitta Grafström, personalchef, 040-355791
Publicerat 2023-09-19
Sista ansökningsdag 2023-10-12

Tillbaka till lediga jobb