Nacka tingsrätt

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Vill du arbeta på en arbetsplats som gör skillnad i samhället och där du kan vara med och bidra med dina kunskaper inom HR?

Nacka tingsrätt är en domstol med ca 150 medarbetare och är förutom allmän underrätt också en av landets fem mark- och miljödomstolar. Vid tingsrättens två allmänna avdelningar handläggs bland annat brott- och tvistemål samt samtliga utsöknings- och exekvaturärenden i Stockholms län. Vid mark- och miljödomstolens två avdelningar handläggs miljömål, fastighetsmål och mål rörande plan- och bygglagen samt vattentjänstlagen. Den administrativa avdelningen ansvarar för frågor om personal, ekonomi, IT, arkiv, säkerhet och service på tingsrätten.

Vi finns i moderna lokaler i Sickla med goda kommunikationer till centrala Stockholm och arbetar kontinuerligt med att utveckla verksamheten för att vara en attraktiv arbetsplats med engagerade medarbetare.

Vi söker nu en HR-specialist till den administrativa avdelningen. Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Arbetsuppgifter

Din roll är bred och omfattar både operativt och strategiskt stöd till chefer inom HR-området, bland annat

 • Genomföra rekryteringsprocesser med rekryterande chefer,
 • Introducera nyanställda medarbetare,
 • Genomföra och utvärdera arbetsmiljökartläggningar och skyddsronder,
 • Delta i rehabiliteringsprocesser med chefer,
 • Planera tjänstgöring för tingsrättens notarier, samt
 • Se till att tingsrättens policys inom HR området är uppdaterade.

Ditt arbete sker i nära samarbete med tingsrättens HR-administratör. Du kommer att ingå i en regional samverkansgrupp för HR-frågor tillsammans med HR-specialister från de fem tingsrätterna i Stockholm.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Högskoleexamen med inriktning mot HR eller personalvetenskap/beteendevetenskap,
 • Minst två års arbetserfarenhet av att ha jobbat inom HR med liknande arbetsuppgifter,
 • Erfarenhet av rekrytering, helst enligt kompetensbaserad metod.

Vidare ska du ha goda kunskaper inom MS Office samt god förmåga att uttrycka dig i svenska språket, både i tal och i skrift. Certifiering i de arbetspsykologiska testverktygen MAP och Matrigma kan vara meriterande.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen behöver du uppskatta att jobba både operativt och strategiskt. Som person är du ansvarstagande, flexibel och planerar och driver ditt arbete på ett strukturerat sätt. Du trivs med att samarbeta med olika personalkategorier och är trygg i din roll som arbetsgivarrepresentant. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och etnisk bakgrund. I rekryteringsprocessen kan det komma att ingå ett testförfarande.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via Varbi recruit där du bifogar betyg som styrker efterfrågad utbildning och arbetslivserfarenheter samt anger löneanspråk. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer TNA 2023-654
Kontakt
 • Arja Kimander, administrativ direktör, 08-56165602
 • Cecilia Klerbro, lagman, 08-56165603
Facklig företrädare
 • Henrik Johnsson (SACO-S), 08-56165748
 • Marie-Louise Pallin Dolk (ST), 08-56166641
Publicerat 2023-09-19
Sista ansökningsdag 2023-10-11

Tillbaka till lediga jobb