Trivs du i en roll som innebär att du arbetar nära och stöttar verksamhetens ledning? Söker du en tjänst som innefattar många interna och externa kontakter? Nu finns möjligheten att bli chefssekreterare vid Svea hovrätt och ha en central roll i en av samhällets viktigaste verksamheter.

Om arbetsplatsen

Svea hovrätt är landets största hovrätt med cirka 400 anställda. Hovrättens huvudsakliga uppgift är att överpröva mål och ärenden som överklagats från de tingsrätter som ingår i hovrättens domkrets. Svea hovrätt består av åtta dömande avdelningar samt en administrativ enhet. Den administrativa enheten består av tre sektioner: HR, ekonomi och bibliotek, Arkiv och registratur samt Service.

Hovrätten erbjuder en attraktiv arbetsplats, vackert belägen i kulturhistorisk miljö på Riddarholmen centralt i Stockholm. Hovrätten strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats och värdesätter mångfald bland personalen avseende ålder, kön samt etnisk och kulturell bakgrund.

Arbetsuppgifter

I rollen som chefssekreterare erbjuds du ett varierande och utvecklande arbete i hovrätten. Du kommer att vara ett stöd till hovrättspresidenten innefattande bl.a. mötesbokningar samt att ansvara för presidentens officiella telefon och mail, och ta emot besök. Du kommer också att arbeta med planering och åtgärder inför och under olika möten och aktiviteter som presidenten ansvarar för eller annars deltar vid – av både internt och externt slag.

Vidare kommer du att hantera e-post och brev från allmänheten samt inbjudningar och anmälan till vissa utbildningar av internt och externt slag. Viss diarieföring i W3D3 och administrering av interna och externa enkäter förekommer också.

I arbetet ingår även:

 • Att upprätthålla kanslifunktionen för Statens ansvarsnämnd,
 • Att vara koordinator för remisser,
 • Administrativ hantering av andra återkommande ärenden såsom deponering av fullmakter och förfrågningar från Advokatsamfundet angående inträden i samfundet,
 • Att bistå med publiceringar på intranätet,
 • Att vara back-up i övriga administrativa frågor som förekommer inom enheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har fullgjord gymnasieutbildning och flerårig väl vitsordad relevant yrkeserfarenhet, gärna innefattade arbete med ledningsstöd. Om du har erfarenhet av administrativt arbete från statlig eller kommunal verksamhet kan det vara meriterande.

Du har mycket goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift, och mycket god kommunikativ förmåga. Du har även goda kunskaper i Office-paketet.

Rollen kräver att du har god förmåga att självständigt planera och strukturera ditt arbete. Som person är du ansvarstagande, flexibel, noggrann och prestigelös samt har ett gott omdöme. Du har lätt för att lära nytt, en god förmåga att analysera och prioritera samt ett intresse för utvecklingsfrågor. Du har en självklar servicekänsla samt ett problemlösande förhållningssätt. Vidare behöver du ha ett förtroendeingivande och professionellt sätt i kontakten med parter och allmänhet. Du ska också ha en väl utvecklad samarbetsförmåga och kunna medverka till trivseln på arbetsplatsen. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Arbetsprov eller tester kan komma att användas vid rekryteringen.

Ansökningsförfarande

 • Fullständig ansökan görs i Varbi.
 • Ladda upp slutbetyg från gymnasiet. Behöver du komplettera detta ska det framgå i det personliga brevet.
 • I fältet för ditt Personliga brev beskriver du varför du sökt anställning som chefssekreterare samt beskriv på vilket sätt du kan bidra till domstolens verksamhet.
 • I fältet Arbetslivserfarenheter och utbildningar anger du dina erfarenheter, observera att CV inte ska bifogas eller laddas upp. Ange tidigare arbetsplatser med tillhörande arbetsuppgifter samt tidsperioder. Var god specificera anställningstidens längd i fritext; År-Månad-Dag (exempel från: 2020-01-01 till: 2020-12-31).  
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning
Löneform Månadslön. Inom Sveriges domstolar tillämpas individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer HSV 2023/1423
Kontakt
 • Karin Sandahl, kanslichef, 08-56167142
 • Åsa Karlbom, HR-specialist, 08-56167146
Facklig företrädare
 • Monika Törngren, domstolshandläggare, ST, 08-56167294
 • Carina Sjögren, hovrättsråd, Saco-S, 08-56167319
Publicerat 2023-09-22
Sista ansökningsdag 2023-10-15

Tillbaka till lediga jobb