Hälsinglands tingsrätt

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Inledning

Vill du arbeta för allas rättssäkerhet – varje dag? Hälsinglands tingsrätt söker domstolshandläggare som tillsammans med kunniga och engagerade kollegor kommer ansvara för att handlägga mål och ärenden effektivt och rättssäkert. Hos oss får du ett varierande och utvecklande arbete i en samhällsviktig och händelserik verksamhet.

Vid Hälsinglands tingsrätt arbetar ca 30 personer bestående av domare, tingsnotarier, beredningsjurist, domstolshandläggare samt administrativ personal. Tingsrätten leds av lagmannen. Under lagmannen finns en dömande enhet, en beredningsenhet med en målavdelning och en administrativ enhet. Tingsrätten avgör mål och ärenden från kommunerna i Hälsingland.

Vi söker nu en eller flera handläggare. Vill du bli en av oss och arbeta tillsammans med kunniga och trevliga kollegor? Har du en utpräglad känsla för service och ett flexibelt förhållningssätt?Arbetet innebär (Arbetsuppgifter)

Som domstolshandläggare hos oss ingår du i tingsrättens berednings-organisation, ett team med handläggare och en handläggarchef, som tillsammans arbetar för att skapa en effektiv, jämn och rättssäker beredning av våra mål och ärenden. Mer specifikt innebär arbete som domstolshandläggare vid tingsrätten att du tillsammans med övriga domstolshandläggare registrerar och bereder mål och ärenden. Ibland hanterar du flera olika mål och ärenden parallellt och vissa mål innebär självständig beredning fram till förhandling. Du ser till att domstolens för- och efterarbete i olika mål och ärenden genomförs på ett opartiskt och effektivt sätt. Arbetsuppgifterna är många och skiftande. Du arbetar i grupp tillsammans med dina kollegor, men arbetsuppgifterna utförs självständigt och med eget ansvar. Utöver dina handläggarkollegor arbetar du tillsammans med domare och andra jurister. Arbetet förutsätter att du är en skicklig och ansvarsfull administratör.

Du expedierar domar, bevaka frister och planerar rättegångsdagar. En dag i domstolen är varierande och innehållsrik och du har mycket kontakt med kollegor, med allmänheten och med rättens parter, det vill säga advokater, åklagare, tolkar och vittnen. Som domstolshandläggare erbjuds du utbildning och får kontinuerlig kompetensutveckling.Vi söker dig som(Kvalifikationskrav)

Vi söker dig som har en hög känsla för service, kvalitet och bemötande. Du skapar goda relationer till kollegor och bidrar med din kompetens till gruppens gemensamma arbete. För att trivas hos oss behöver du kunna hantera olika uppgifter, människor och situationer och ha förmåga att analysera och lösa problem. Att arbeta efter struktur och ha ett professionellt förhållningssätt är en självklarhet för dig. Under perioder med hög arbetsbelastning är du lugn och har förmågan att prioritera ditt arbete och fokusera på rätt saker. din förmåga att prioritera och planera ditt arbete är extra viktig. Du tycker också om att snabbt växla mellan olika arbetsuppgifter.

Du har avslutad och godkänd gymnasieutbildning. Högskoleutbildning, eller någon juridisk erfarenhet, eller eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant är meriterande, likaså tvåårig YH-utbildning som paralegal. Meriterande är erfarenhet från arbete i domstol eller inom annan verksamhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Meriterande är även några års arbetslivserfarenhet av administration eller självständig handläggning.

Du har goda datorkunskaper och är van vid digitaliserat arbetssätt och att arbeta i olika system. Dator, telefon och e-post är för dig naturliga arbetsverktyg. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift och förstår engelska i tal och skrift. Andra språkkunskaper kan vara meriterande. Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper. Vi erbjuder dig

Som domstolshandläggare erbjuds du ett ansvarsfullt och omväxlande arbete med goda möjligheter till kompetensutveckling inom området genom bland annat utbildning i Domstolsverkets regi. Du erbjuds attraktiva förmåner, exempelvis minst 28 dagars semester, friskvårdsbidrag och en friskvårdstimme varje vecka.

Ett varierande, utvecklande och ansvarsfullt arbete i en viktig och spännande verksamhet.

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Hudiksvall
Län Gävleborgs län
Land Sverige
Referensnummer THV 2023/65
Kontakt
  • Anna Eriksson, 0650-37460
  • Lillemor Sund, 0650-37462
Publicerat 2023-09-25
Sista ansökningsdag 2023-10-09

Tillbaka till lediga jobb