Kalmar tingsrätt

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Arbetet innebär 

Tingsrättens expeditions- och ordningsvakter ansvarar för en hög säkerhet och tillhandahåller en god service såväl internt som externt i förhållande till parter, allmänhet, medarbetare och andra intressenter.  Du ingår i en grupp om sex ordningsvakter, en expeditionsvakt och två administratörer/arkiv. Du roterar mellan olika arbetsuppgifter vilket gör arbetet varierande.

I arbetsuppgifterna ingår bemanning i säkerhetskontrollen som omfattar röntgenutrustning och tjänstgöring i de allmänna utrymmena. En stor del av arbetsuppgifterna upptas också av administrativa arbetsuppgifter, exempelvis bemanning i receptionen, utlämnande av allmänna handlingar, tekniskt stöd till tingsrättens medarbetare i samband med videoförhör och övrig teknik vid till exempel förhandlingar. Ditt arbete omfattar också expeditionsvaktsuppgifter, exempelvis godsmottagning, påfyllning av material och annan intern service inklusive inre underhåll. Arbetsuppgifterna är omväxlande och självständiga och du utför dem under eget ansvar tillsammans med dina kollegor.

Vi söker dig som

Du som söker tjänsten ska:

  • Som lägst ha godkänd gymnasieutbildning med slutbetyg eller gymnasieexamen.
  • Ha normalt färgseende.
  • Ha mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
  • Kunna kommunicera muntligt på engelska.
  • Ha god kompetens och intresse inom IT och teknik.
  • Ha god administrativ förmåga och intresse för administrativa uppgifter.

Erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter inom service eller säkerhetsbranschen kan vara meriterande samt erfarenhet av arbete vid domstol. Det kan även vara meriterande om du innehar ordningsvaktsförordnande och om du har genomfört utbildningen Säkerhetskontroll i domstol.

Att redan inneha ordningsvaktsförordnande och eventuell tidigare erfarenhet av arbete som ordningsvakt, är inte ett krav. Om du inte innehar ett ordningsvaktsförordnande så erbjuds du bekostad utbildning av arbetsgivaren.

För att trivas i rollen som expeditionsvakt bör du ha en utpräglad känsla för service. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt för att nå uppsatta mål. Du tar ansvar för din uppgift, identifierar problem och tar eget initiativ till att lösa dem. Arbetet är framförallt ett lagarbete som kräver mognad, flexibilitet, god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du är prestigelös och kan både arbeta självständigt och i grupp. Som person är du stabil och pålitlig. Du har en förmåga att inge förtroende och skapa goda relationer både internt och externt. Du drar lärdom av dina erfarenheter och feedback från omgivningen.

Stor vikt i rekryteringen läggs vid personlig lämplighet! Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare avseende, ålder, kön och kulturell bakgrund.

Vilka är vi

Kalmar tingsrätt är en mellanstor domstol med Kalmar län som domsaga. Vi hanterar brottmål, tvistemål, konkurser och domstolsärenden samt är sjödomstol.

Verksamheten vid Kalmar tingsrätt är organiserad i två dömande avdelningar, ett målkansli samt en administrativ avdelning.

Tingsrätten arbetar fortlöpande med att utveckla verksamheten för att kunna möta allmänhetens krav på rättssäkerhet, effektivitet och god service samt för att vara en attraktiv arbetsplats. Arbetet bygger på ett gott ledarskap och medarbetarskap där medarbetarna får möjlighet att bidra till en ökad kvalitet i olika avseenden. Vi arbetar med ett helt digitaliserat signalsystem i målhanteringen.

Tingsrätten är centralt belägen i Kalmar med närhet till goda kommunikationer. Från tingsrätten tar det tio minuter att promenera till centrum. Gym och simhall finns tvärs över gatan. Stads- och länsbussar har hållplatser alldeles i närheten. Samtliga våra salar har den senaste tekniken och är nyrenoverade sedan några år tillbaka. Vi har en helt ny säkerhetsentré med säkerhetskontroll och reception. Våra kontorslokaler är nyrenoverade.

Anställningsvillkor

Du som söker och inte redan innehar ordningsvaktsförordnande förväntas genomföra och klara gällande krav för att tilldelas giltigt ordningsvaktsförordnande. För mer information om kraven se länk till polismyndighetens webbplats. Ordningsvakter | Polismyndigheten (polisen.se). Utbildningen bekostas av tingsrätten.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Antal tjänster: En

Tillträde: 1 december eller enligt överenskommelse

Lön: Individuell lönesättning tillämpas 

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 december 2023 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön, individuell lönesättning tillämpas
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kalmar
Län Kalmar län
Land Sverige
Referensnummer TKL 2023-261 D24
Kontakt
  • Ewa Lang, 0480-477813
Facklig företrädare
  • Maja Rantanen , 0480-477828
  • Jenny Johansson, 0480-477822
Publicerat 2023-09-25
Sista ansökningsdag 2023-10-09

Tillbaka till lediga jobb