Södertörns tingsrätt

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Inledning

Är du en utvecklingsorienterad arkivarie som vill vara med och forma och utveckla arkivets framtid inom Södertörns tingsrätt? Då är det här tjänsten för dig!

Södertörns tingsrätt är en av landets största tingsrätter och här arbetar ungefär 230 medarbetare. Vi är en öppen och modern domstol och vår verksamhet kännetecknas av kvalitet, enhetlighet och snabb handläggning. Tingsrätten består av sex dömande avdelningar och en administrativ avdelning. Södertörns tingsrätt söker nu en arkivarie till enheten för registrering och arkiv som är en enhet under den administrativa avdelningen. Enheten ansvarar för hantering och registrering av till domstolen inkommande mål och ärenden, arkivering, frågor om utlämnande av handlingar m.m. På enheten arbetar det ca tio medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Södertörns tingsrätts arkiv består av både gammalt och nytt material med hög efterfrågan på handlingar. Rollen kräver en person som tycker om ett varierat arbete med stundvis högt tryck där arkivfunktionens alla delar hanteras.

Arbetet som arkivarie innebär att kvalitetssäkra och arkivlägga akter i avslutade mål, arbeta med insortering, kontroll av sekretess samt upprätthålla arkivets samtliga rutindokument och säkerställa att domstolen lever upp till gällande lagar och förordningar. Arbetet innebär också att ta emot förfrågningar och expediera beställningar både via telefon och e-post från allmänhet, myndigheter, parter i mål m.fl. Vidare ingår att utbilda nyanställd personal. Andra arbetsuppgifter som kan förekomma är hantering av e-postbrevlådor och registrering. Tillsammans med övrig arkivpersonal driver du arkivarbetet framåt och följer med i den tekniska utvecklingen. Sveriges domstolar arbetar just nu med att införa e-arkiv. I det arbetet kommer du att vara en viktig del!

Som arkivarie ingår du också i ett regionalt nätverk för arkivfrågor. 

Kvalifikationer

Du som söker ska ha universitets- eller högskoleutbildning om minst 60 hp arkivvetenskap och tidigare erfarenhet av arkivarbete, gärna inom annan statlig myndighet. Du är mycket väl insatt i arkiv- och offentlighetslagstiftningen och Riksarkivets föreskrifter och har tidigare arbetat med utlämnande av handlingar. Det är meriterande om du varit delaktig i att ta fram styrdokument och rutindokument inom arkivområdet.

Vi söker dig som trivs i fartfyllda miljöer och har förmågan att arbeta strukturerat och noggrant även i pressade situationer. Du har ett stort driv och vilja att förbättra och utveckla verksamheten. Som person är du kvalitetsmedveten och har ett högt servicetänk. Du skapar goda relationer till kollegor och bidrar med din kompetens till gruppens gemensamma arbete. Då rollen innebär mycket kontakter, både interna och externa, är det viktigt att du är rak, tydlig och pedagogisk i din kommunikation.

Du är van att använda datorn som arbetshjälpmedel i det dagliga arbetet och hanterar Officepaketet mycket väl. Du har erfarenhet av elektronisk informationshantering och digitalt bevarande. Vidare har du god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper!

Vi använder oss av arbetspsykologiska tester som en del i denna rekrytering. 

Vänligen bifoga studieintyg som styrker efterfrågad utbildning.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete i en spännande miljö med möjlighet att arbeta både operativt och strategiskt. Det kommer att finnas möjlighet att delta i utvecklingsprojekt och kompetensutveckling genom utbildning och erfarenhetsutbyte i regionen. Vi erbjuder flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag, massage och gratis lunchträning på närliggande träningsanläggning. 

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%, 6 månaders inledande provanställning
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019-184
Kontakt
  • Helena Marsten, enhetschef, 073-629 95 66
  • Therése Samuelsson, HR-specialist, 08-561 660 17
Facklig företrädare
  • Yurdagül Ugan, ST inom Sveriges Domstolar, 08-561 660 91
  • Fredrik Nydén, Saco-S Domstol, 070-661 77 79
Publicerat 2019-09-11
Sista ansökningsdag 2019-09-30

Wróć do ofert pracy