Inledning

Vill du arbeta i en samhällsviktig och händelserik verksamhet, tillsammans med kunniga och drivna kollegor? Då kan detta vara ett jobb för dig! 

Arbetet innebär

Hos oss får du som nämndhandläggare varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en spännande och för samhället viktig verksamhet. Tillsammans med andra ser du till att nämndens arbete utförs på ett opartiskt och effektivt sätt.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är bland annat att upprätta förslag till handläggningsbeslut, föra protokoll vid sammanträden och besiktningar samt bevaka frister och expediera beslut. I ditt arbete förekommer dagligen kontakter med parter, ombud, myndigheter och andra personer som söker kontakt med nämnden. Du kommer även att hantera post och e-post, registrera ärenden och arkivera ärenden efter avslut.

Som nämndhandläggare kommer du att tillsammans med ditt närmsta arbetslag arbeta nära nämndens jurister (hyresråd) med att handlägga olika typer av ärenden rörande arrenden, hyresrätter och bostadsrätter.

Arbetsuppgifterna är omväxlande och självständiga och du utför dem under eget ansvar.

Arbetet är förenat med resor till nämndens övriga sammanträdesorter.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har relevant erfarenhet av administrativt eller handläggande arbete. Du ska ha godkänd gymnasieutbildning med slutbetyg/examensbevis. Meriterande är om du arbetar eller har arbetat med handläggning av mål eller ärenden inom domstol eller på en statlig myndighet. Det kan vara meriterande om du bedrivit eftergymnasiala studier.

Vi söker dig som är noggrann och som har en utpräglad känsla för service och kvalitet. Du skapar goda relationer till övriga kollegor och bidrar med din kompetens och ditt engagemang till gruppens gemensamma arbete såväl som till hela verksamheten. För att trivas hos oss behöver du ha en väl utvecklad förmåga att bemöta olika slags människor, lösa varierande arbetsuppgifter och hantera olika arbetssituationer. Under perioder med hög arbetsbelastning är din förmåga att prioritera och planera ditt arbete extra viktig. 

Du är en van datoranvändare och ser dator, e-post och telefon som naturliga arbetsverktyg. Vidare uttrycker du dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Hyres- och arrendenämnden eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig

Som nämndhandläggare erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en viktig och spännande verksamhet. Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling genom diverse utbildningar. Du erbjuds även attraktiva förmåner såsom friskvårdsbidrag och en friskvårdstimme varje vecka.

Genom att arbeta hos oss får du värdefull erfarenhet av frågor och tvister kring hyresrätt, bostadsrätt och arrenderätt. Du som redan arbetar som handläggare i allmän domstol eller allmän förvaltningsdomstol kan genom att specialisera dig inom våra rättsområden få mer kvalificerade berednings- och protokollföraruppgifter.

Vilka är vi

Hyres- och arrendenämnderna är statliga myndigheter med domstolsliknande uppgifter inom Sveriges Domstolar. Hyres- och arrendenämnderna prövar vissa hyres- och bostadsrättstvister mellan hyresgäster och hyresvärdar respektive mellan bostadsrättsinnehavare och bostadsrättsföreningar samt medlar i övriga sådana tvister. Arrendenämnderna har motsvarande arbetsuppgifter i arrendetvister.  

På nämnden i Malmö finns fyra enheter som handlägger alla typer av ärenden men med viss geografisk fördelning sinsemellan. Hyres- och arrendenämnden i Malmö har f.n. 12 anställda och finns i moderna lokaler i Hovrättens hus, ca 10 minuters gångväg från Malmö centralstation. I sommar flyttar nämnden till ett nybyggt hus precis bredvid centralstationen. 

Nämndens verksamhetsområde omfattar Skåne och Blekinge län, mer information om oss finns här. Allmän information om nämndverksamheten finns på den här sidan.

Övrigt

Anställningen är ett vikariat på ett år, med start i augusti eller enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag är 2 april. Är du intresserad? Sök redan idag!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer HMA 2023/17
Kontakt
  • Susanne Björkman Ragnarsson, 040-353401
  • Ulla Forsberg Engdahl, 040-353407
Facklig företrädare
  • Maria Kullberg, ST, 040-353405
Publicerat 2023-03-17
Sista ansökningsdag 2023-04-02

Tillbaka till lediga jobb