Växjö tingsrätt

Vill du bli en av oss och arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor? Har du en utpräglad känsla för service och trivs i en föränderlig arbetsmiljö? Delar du de statliga värdegrunderna som står för rättssäkerhet, kompetens och hänsyn? Vill du bidra till och aktivt delta i tingsrättens fortgående utvecklingsarbete?

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, som alla samspelar i det betydelsefulla arbetet att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Växjö tingsrätt söker nu en expeditions-/ordningsvakt för att förstärka vårt team.

Det här får du arbeta med 

Som expeditions- och ordningsvakt hos oss på tingsrätten är din huvudsakliga uppgift att bemanna reception och säkerhetskontroll. Du ingår i ett arbetslag där du tillsammans med övriga expeditions- och ordningsvakter och administrativ personal ger service till medarbetare på tingsrätten och förvaltningsrätten, liksom till parter i mål, advokater, åklagare, allmänhet med flera. För att trivas hos oss behöver du ha ett flexibelt förhållningssätt, hög stresstålighet och kunna hantera olika uppgifter, människor och oväntade situationer.

Arbetsuppgifterna är omväxlande och självständiga och du utför dem under eget ansvar tillsammans med dina kollegor. Din viktigaste uppgift är att tillhandahålla en god extern och intern service. I arbetsuppgifterna ingår att hålla ordning på lokaler och teknik, posthantering, receptionsbemanning, att ta emot besökare, arkiv, påfyllning av material och annat inre underhåll. I rollen ingår även att tjänstgöra som ordningsvakt i de allmänna ytorna och i domstolens säkerhetskontroll.

Du ser helt enkelt till ordningen och säkerheten i domstolens lokaler. Arbetet är fritt och rörligt med stort ansvar.

Vi söker dig som...

  • har lägst gymnasieutbildning
  • har några års arbetslivserfarenhet
  • har god kommunikativ och språklig förmåga i både svenska och engelska
  • har ett ordningsvaktsförordnande
  • innehar ett B-körkort

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi söker dig som vill arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kompetenta och hängivna kollegor. Du skapar goda relationer och bidrar med din kompetens till gruppens gemensamma arbete. Som person är du engagerad, lyhörd, kommunikativ, ansvarstagande och har ett gott omdöme. Du har en utpräglad känsla för service, hög IT-mognad, god initiativförmåga och kan självständigt organisera och prioritera ditt arbete. Du är ordningsam och praktiskt lagd, och inte rädd för fysiskt tunga arbetsuppgifter eller administrativa rutinärenden. Du ser möjligheter istället för att fokusera på problem och du tycker det är viktigt att vara prestigelös.

Förordnande att tjänstgöra vid säkerhetskontroll är meriterande. Tidigare erfarenhet av domstolsarbete liksom arbete med IT- eller teknikrelaterade uppgifter kan vara meriterande. 

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete på en modern domstol belägen i en expansiv universitetsstad. Växjö har ett rikt kulturliv, en stolt idrottstradition och en väl utbyggd kollektivtrafik. Växjö kommun har omkring 97 000 invånare, läs mer på www.vaxjo.se.

Vid Växjö tingsrätt pågår ett löpande arbete med organisationsfrågor och utveckling av arbetsformer, exempelvis digital handläggning. Tingsrätten betonar vikten av ett aktivt medarbetarskap med fokus på ansvar, engagemang och delaktighet.

Tingsrättens medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling. Vi erbjudet ett generöst friskvårdsbidrag och eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet. Arbetssättet vid domstolen präglas av lagarbete i ett gott arbetsklimat.

Sveriges Domstolar erbjuder goda möjligheter till individuellt anpassad kompetensutveckling.

Vilka är vi?

Växjö tingsrätt räknas till en av Sveriges större domstolar med sina omkring 100 medarbetare. Domstolen har fyra dömande avdelningar, två på allmänna domstolen och två på mark- och miljödomstolen. Domstolens administrativa avdelning stöttar målavdelningarna i frågor rörande ekonomi, HR, IT, kommunikation, arkiv, säkerhet och service. Växjö tingsrätt delar centralt belägna lokaler med Förvaltningsrätten i Växjö. Förvaltningsrätten har i sin tur omkring 40 medarbetare.

Som expeditions- och ordningsvakt arbetar du mot både tingsrätten och förvaltningsrätten, men är organisatoriskt knuten till tingsrättens administrativa avdelning. På ”admen” är vi idag nio personer som arbetar tillsammans – bli en av oss!

Särskilt om din ansökan

Vi vill att du i ditt personliga brev motiverar vad det är som lockar dig med att arbeta som expeditions- och ordningsvakt på domstolen och vad just du vill bidra med.

Det är av stor vikt att du fyller i samtliga fält i det digitala ansökningsverktyget och svarar på enkätfrågorna. Betyg och referenser mottages först efter en eventuell intervju.

_

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse. Tingsrätten tillämpar provanställning.
Löneform Månadslön. Individuell lönesättning tillämpas.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Växjö
Län Kronobergs län
Land Sverige
Referensnummer TVX 2023/81
Kontakt
  • Sara Dahlberg, administratör, 0470-560115
  • Magnus Jonsson, säkerhetssamordnare, 0470-560121
  • Kenth Friberg, säkerhetssamordnare, 0470-560126
Facklig företrädare
  • Nina Holmgren (ST-domstol), 0470-560130
Publicerat 2023-03-06
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb