Vill du bli en av oss och arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor? Delar du de statliga värdegrunderna som står för rättssäkerhet, kompetens och hänsyn? 

De mål som handläggs vid domstolen har stor betydelse för såväl samhällsutvecklingen som för enskilda människor i deras vardag. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, som alla samspelar i det betydelsefulla arbetet att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i arbetet. Medarbetarskapet är viktigt för oss i domstolen och kännetecknas av delaktighet, engagemang och kommunikation.

 

Arbetsuppgifter

I din roll som föredragande arbetar du med att bereda mål inför avgörande. Du arbetar med  renodlade och kvalificerade juridiska arbetsuppgifter. Du gör rättsutredningar, föredrar mål, skriver förslag till beslut samt anteckningar vid muntliga förhandlingar.

Du arbetar både självständigt och tillsammans med andra. Du ges goda möjligheter till individuell kompetensutveckling genom bland annat Domstolsakademins kurser. Hos oss har du som föredragande möjlighet att utvecklas i din yrkesroll på flera olika sätt bland annat genom att bidra till din och domstolens utveckling genom exempelvis deltagande i olika arbetsgrupper, remissarbete och möjlighet att avgöra mål på egen behörighet om du har notariemeritering.

 

Kvalifikationskrav

Du ska ha juristexamen eller juris kandidatexamen. Du är notariemeriterad eller har väl vitsordad erfarenhet av juridiskt kvalificerat arbete på förvaltningsmyndighet. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet från juridiskt kvalificerat arbete på exempelvis förvaltningsdomstol, myndighet eller advokatbyrå.

Vi söker dig som är en skicklig jurist med mycket goda juridiska kunskaper och mycket god analytisk förmåga. Du har ett mycket gott omdöme, är resultatorienterad samt utför arbetet på ett noggrant och effektivt sätt. Du har en god samarbetsförmåga och uttrycker dig mycket väl i tal och skrift.Vi erbjuder dig

Förvaltningsrätten är en arbetsgivare som tar ansvar och bryr sig om sina medarbetare. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs.

Vi erbjuder dig ett stimulerande och varierande arbete i en spännande miljö på en utvecklande arbetsplats. Vi erbjuder även medarbetare flera olika förmåner och villkor för ett hållbart arbetsliv, såsom mycket goda möjligheter att arbeta hemifrån.


Övrigt

Antal platser 2

Vi vill att du i ditt personliga brev motiverar vad det är som lockar dig att arbeta som föredragande och vad just du vill bidra med. Ange gärna om det är något speciellt rättsområde som du är särskilt intresserad av.

Vi vill att du bifogar ditt examensbevis och om du  är du notariemeriterad ber vi dig också att bifoga ditt notariebetyg.

Urval och intervjuer sker löpande så varmt välkommen med din ansökan.

Individuell lönesättning och provanställning kommer att tillämpas.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Växjö
Län Kronobergs län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Elisabeth Wigg, administrativ chef, 0470-560202
Facklig företrädare
  • Robert Brisenstam, SACO-S/Akavia, 0470-560244
Publicerat 2023-03-14
Sista ansökningsdag 2023-04-05

Wróć do ofert pracy