2022-126 D3

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Inledning

Vill du bli en av oss och arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor? Kalmar tingsrätt söker nu en domstolshandläggare för särskild visstidsanställning under fyra månader. 

Arbetet innebär 

Arbetet innebär att på eget ansvar ta emot och registrera handlingar, sköta skriftväxling, bevaka frister, planera rättegångsdagar, kalla till förhandlingar samt expediera domar och beslut. Arbetet är mycket varierande och medför många kontakter  såväl internt som med andra myndigheter, ombud, parter samt allmänhet. 

Du arbetar i nära samarbete med andra domstolshandläggare på målkansliet samt med andra yrkeskategorier på domstolen. 

Vi söker dig som

Du som söker ska ha genomgått treårig teoretisk gymnasieutbildning eller annan motsvarande utbildning.  Du har mycket god datorvana samt en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi söker dig som vill ha ett omväxlande arbete där du aktivt bidrar till att vi med god kvalité når våra verksamhetsmål. Vi ställer höga krav på ansvarstagande, gott omdöme och att du har en utpräglad känsla för service.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och viktigt för detta arbete är att

  • Du har lätt för att samarbeta och kan arbeta såväl självständigt som i grupp
  • Du är flexibel, noggrann och strukturerad
  • Du är ansvarsfull och lojal


Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete på en modern domstol i nyrenoverade lokaler centralt i Kalmar. Tingsrättens medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes-och privatliv för balans i livet. Arbetssättet på domstolen präglas av lagarbete i ett gott arbetsklimat.

Vilka är vi

Kalmar tingsrätt hanterar brottmål, tvistemål, konkurser och ärenden för Kalmar län. Vi är ca 50 anställda och tingshuset ligger i centrala Kalmar. Tingsrätten är organiserad i två dömande avdelningar, ett målkansli och en administrativ avdelning. Som domstolshandläggare tillhör du målkansliet. 

 

 Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-04-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Kalmar
Län Kalmar län
Land Sverige
Referensnummer AD 2023-67
Kontakt
  • Ewa Lang, 0480-477813
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-03-24

Tillbaka till lediga jobb