Förvaltningsrätten i Malmö

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Förvaltningsrätten i Malmö är en av Sveriges största domstolar och en av landets fyra migrationsdomstolar. Förvaltningsrätten är en allmän förvaltningsdomstol som i huvudsak avgör tvister mellan enskilda personer och statliga eller kommunala myndigheter. Förvaltningsrätten har ca 300 medarbetare som arbetar i trivsamma lokaler mitt i Malmö. Domstolen präglas av ett öppet och trivsamt arbetsklimat. Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling. Förvaltningsrätten eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

Förvaltningsrätten handlägger ca 450 olika måltyper. De vanligast förekommande måltyperna är migrationsmål, skattemål, socialförsäkringsmål, mål enligt socialtjänstlagen, mål om administrativa tvångsingripanden, körkortsmål, mål om offentlig upphandling samt mål om dröjsmålstalan. Därutöver finns exempelvis mål avseende laglighetsprövning enligt kommunallagen och olika tillståndsmål. Ett stort antal mål har EU-rättslig anknytning.

Förvaltningsrätten i Malmö är en modern domstol som prövar nya arbetsformer. Förvaltningsrätten i Malmö försöker ständigt utveckla yrkesrollerna och arbetsformerna för att ytterligare öka kvalitén i arbetet och för att uppfylla de krav medborgarna ställer.

Arbetsuppgifter

Du är del av domstolens ledning genom att ingå i gruppen av avdelningskanslichefer. Denna grupp har bland annat i uppgift att hantera olika operativa frågor. Som avdelningskanslichef har du personalansvar för domstolshandläggarna på avdelningen vilket innebär att leda och fördela arbetet samt skapa goda förutsättningar för dina medarbetare. Du genomför medarbetarsamtal och lönesättande samtal samt ansvarar för att kompetensutvecklingsbehov uppmärksammas och tillgodoses.

I dina arbetsuppgifter ingår att fördela mål och ärenden samt att utarbeta rutiner för handläggning av målen. I arbetet ingår också att förse chefsrådmannen med uppgifter avseende bland annat statistik och åldersstruktur på avdelningens mål samt utföra de arbetsuppgifter som chefsrådmannen löpande delegerar. Du deltar i målhanteringen på avdelningen samt vid introduktion av nya medarbetare på avdelningen. 

Samarbete med andra avdelningar och övriga avdelningskanslichefer ingår i arbetet för att på bästa sätt utveckla Förvaltningsrättens gemensamma uppdrag.

Kvalifikationer

Förvaltningsrätten söker dig som har svensk juristexamen, före detta jur kand. Du har ledaregenskaper samt förmåga att se vad som är bäst för hela domstolen. I din roll som chef är du stödjande och tydlig. Du kan delegera och har förmåga att entusiasmera dina medarbetare. Du är driven och analytisk samt har lätt för att samarbeta och ta initiativ. Du är en noggrann person med förmåga att strukturera och planera ditt arbete. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och därför kommer testning att vara en del av processen.

Arbetsformerna inom domstolen genomgår för närvarande en omfattande och snabb digital utveckling. Det är därför viktigt att du kan hantera ett digitalt arbetssätt.

Arbetslivserfarenhet som föredragande jurist från förvaltningsdomstol som dessutom är migrationsdomstol kan vara meriterande. Det kan också vara meriterande med erfarenhet av arbetsledande roll inom Sveriges Domstolar. Om du tidigare haft arbetsledande roll inom Sveriges Domstolar måste du ha goda vitsord från domstolen för att komma i fråga.

Vi erbjuder dig

På förvaltningsrätten arbetar du tillsammans med engagerade kollegor med många olika kompetenser och bakgrunder. Hos oss får du möjlighet att utvecklas och utmanas i ditt arbete. Förvaltningsrätten är en arbetsplats där du gör skillnad varje dag!

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning som föredragande jurist med ett tidsbegränsat förordnande som avdelningskanslichef. Provanställning kan komma att tillämpas.

Lön

Förvaltningsrätten tillämpar individuell lönesättning. Ange därför ditt löneanspråk i ansökan.

Övrigt

För att vara aktuell i denna rekryteringsprocess kommer du bjudas in till att genomföra våra rekryteringstest. Dessa ska vara genomförda senast den 2 april 2023.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Den 2 maj eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer FMA 2023/395-1
Kontakt
  • Anna Jansson, HR-specialist , anna.jansson@dom.se
  • Annika Friberg, chefsrådman, annika.friberg@dom.se
Facklig företrädare
  • Elvis Hajdarevic, SACO-S, elvis.hajdarevic@dom.se
  • Anna Håkansson, ST Domstol, anna.hakansson@dom.se
  • Rakel Gisladottir, ST Domstol, rakel.gisladottir@dom.se
Publicerat 2023-03-21
Sista ansökningsdag 2023-04-02

Tillbaka till lediga jobb