Skellefteå tingsrätt

Vill du arbeta i en samhällsviktig och händelserik verksamhet, tillsammans med kunniga och drivna kollegor? Då kan detta vara ett jobb för dig!

Arbetet innebär

Du kommer att ingå i ett arbetslag och tillsammans med övriga domstolshandläggare, domare och notarier handlägger du mål och ärenden. Dagligen förekommer kontakter med parter, ombud, myndigheter och allmänhet. Arbetet är omväxlande och innebär bland annat att ta emot och registrera handlingar, sköta skriftväxling, planera rättegångsdagar, kalla till förhandlingar, föra anteckningar och protokoll vid rättegångar, pröva frågor om utlämnande av allmänna handlingar samt expediera domar och beslut.

Det är ett självständigt arbete med stort eget ansvar, där vissa arbetsuppgifter utförs efter delegation. Till exempel att förordna offentlig försvarare och att skriftväxla i vissa typer av mål.

Som domstolshandläggare kommer du att arbeta med många arbetsuppgifter parallellt och ibland med korta tidsfrister. Eftersom domstolen är en mindre arbetsplats behöver även olika sidouppgifter fördelas mellan medarbetarna. I tjänsten ingår administrativ beredskap.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har godkänd gymnasieutbildning med slutbetyg/examensbevis och har några års relevant arbetslivserfarenhet av administrativt eller handläggande arbete. Det är meriterande om du har eftergymnasial utbildning som vi bedömer som relevant och har erfarenhet som handläggare vid domstol.

Du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Du har även en hög IT- och teknikmognad och har lätt att arbeta i olika IT-stöd. Vidare har du intresse och erfarenhet av att arbeta med verksamhetsutvecklingsfrågor.

Som person ser du till helheten och arbetar aktivt för att bidra till tingsrättens uppdrag. Du är noggrann, stresstålig och har god samarbetsförmåga. Du är även självgående och tar ansvar, planerar och strukturerar dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt och håller tidsramar. Egenskaper såsom driven och engagerad är även viktiga parametrar som kommer vara av stor vikt. 

Vi erbjuder dig

Som domstolshandläggare erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en viktig och spännande verksamhet. Då vi är en mindre domstol där bredden av arbetsuppgifter är stor, ger det en möjlighet att testa på olika arbetsuppgifter. Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling inom Domstolsverkets regi och andra utbildningar. Du erbjuds även attraktiva förmåner såsom friskvårdsbidrag och en friskvårdstimme varje vecka.

Vilka är vi

Skellefteå tingsrätt är en allmän domstol som värnar om ett bra arbetsklimat och kompetenta medarbetare. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser där var och en är betydelsefull för att upprätthålla hög kvalitet i alla led. Vår ambition är att mål och ärenden ska handläggas på ett rättssäkert och effektivt sätt och att de som kommer till oss ska känna att de får ett gott bemötande.

Tingsrätten eftersträvar mångfald bland personalen.

Övrigt

Anställningen är en tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas. Start enligt överenskommelse.

Anställningen gäller under förutsättning att en befintlig domstolshandläggare får annan sökt anställning.

Sista ansökningsdag är 21 september. Är du intresserad? Sök redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skellefteå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/137
Kontakt
  • Monica Karlsson, 0910-725659
Facklig företrädare
  • Tony Rundström, ST inom Sveriges Domstolar, 0910-725665
  • Robert Forslund, Akavia, 0910-725654
Publicerat 2023-08-31
Sista ansökningsdag 2023-09-21

Tillbaka till lediga jobb