Stockholms tingsrätt

Arbetsplatsbeskrivning

Stockholms tingsrätt är landets största tingsrätt med omkring 300 medarbetare. Domstolen leds av lagmannen och är indelad i fem dömande avdelningar som var och en leds av en chefsrådman. På de dömande avdelningarna arbetar rådmän, fiskaler, notarier, beredningsjurister och domstolshandläggare. En av de dömande avdelningarna är Patent- och marknadsdomstolen och de andra fyra avdelningarna är allmänna avdelningar som handlägger tvistemål, familjemål och brottmål. Målen är inte sällan både omfattande och uppmärksammade. Utöver dessa avdelningar finns det två särskilda enheter, en enhet som handlägger vissa typer av tvistemål och som kallas för ”snabbspåret för tvistemål” och en enhet som handlägger vissa typer av och som kallas för ”snabbspåret för brottmål”.

Tingsrätten har även en administrativ avdelning som stöttar målavdelningarna i frågor rörande ekonomi, budget, HR, IT, registrering, arkiv samt säkerhet och service.

Arbetsuppgifter

Tingsrätten söker nu en handläggarchef till en av de allmänna avdelningarna.

I ditt arbete som handläggarchef ingår att leda och utveckla arbetet inom handläggargruppen. Du har personalansvar för domstolshandläggarna och genomför medarbetarsamtal och lönesättande samtal. Du ansvarar också för att kompetensutvecklingsbehov uppmärksammas och tillgodoses. Utöver din chefsroll kommer du att arbeta operativt med målhanteringen.

Du kommer att tillsammans med chefsrådmannen och ställföreträdaren för chefsrådmannen ingå i avdelningens ledningsgrupp. Du kommer också stödja chefsrådmannen i ledningen och uppföljningen av verksamheten på avdelningen. En viktig del av arbetet är samordningen inom avdelningen avseende bland annat planering av domstolsförhandlingar tillsammans med chefsrådmannen och dennes ställföreträdare, personalplanering, rekrytering och introduktion av nyanställda på kansliet. Samarbete med andra avdelningar och övriga chefer på tingsrätten ingår i arbetet för att på bästa sätt utveckla tingsrättens gemensamma uppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av verksamhets- och personalansvar eller annan erfarenhet som gett dig de kvalifikationer som behövs i rollen som handläggarchef. Tidigare erfarenhet av arbete i domstol eller i annan offentlig verksamhet i arbetsledande ställning kan vara meriterande.

Du är en god arbetsgivarrepresentant och har en god förmåga att leda och motivera dina medarbetare och skapa engagemang och arbetsglädje. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera och har god förmåga att fatta och stå för dina beslut, även i svåra situationer.

Som person är du öppen, drivande, målmedveten och beredd att engagera dig i tingsrättens utvecklingsarbete. Du tycker om att ge service, lösa problem samtidigt som du är ordningsam och har struktur i din vardag.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och så även gärna på engelska.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid. Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Tillträde: Enligt överenskommelse. 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan. Ansök senast: 2023-10-01

Kontakt

För mer information om tjänsten kontakta:
Måns Wigén, Chefsrådman på tel. 08-561 654 56, mans.wigen@dom.se

För mer information om rekryteringsprocessen kontakta:
Emilia Sandberg, HR-specialist, 08-561 650 66. emilia.sandberg@dom.se

Fackliga företrädare
Anette Skalmark, ST, tel. 08-561 654 37.
Patrik Rydman, SACO tel. 08-561 654 61.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/0450
Kontakt
  • Måns Wigén, 08-56165456
  • Emilia Sandberg, 08-65165066
Publicerat 2023-09-15
Sista ansökningsdag 2023-10-01

Tillbaka till lediga jobb