Hyres- och arrendenämnden i Linköping

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Hyres och arrendenämnden i Linköping söker nu en nämndhandläggare med uppdrag att självständigt och tillsammans med kollegor ansvara för att nämndens ärenden drivs framåt på ett rättssäkert och effektivt sätt.

Hos oss får du ett varierat och utvecklande arbete där du bidrar till allas rättssäkerhet – varje dag!

Arbetet innebär 

Arbetsuppgifterna består i att ta emot och registrera handlingar och bereda ärenden fram till sammanträde gällande hyres, arrende- och bostadsrättstvister. Du sköter protokollföring vid nämndens sammanträden, expedierar beslut och ansvarar för arkivering i de ärenden du handlägger. Vidare sköter du löpande skriftväxling med de parter ärendet berör och har i övrigt dagliga kontakter med parter, myndigheter och allmänhet via telefon och e-post. En viktig del i arbetet är vår upplysningsverksamhet via telefon, vilket kräver att du håller dig uppdaterad inom aktuella rättsområden.

Tjänstgöring med liknande arbetsuppgifter på tingsrättens kansli kan förekomma. Då hyres- och arrendenämndens upptagningsområde omfattar såväl Östergötlands- som Örebro län, kan resor förekomma i tjänsten.

Vi söker dig som

Du har lägst godkänd gymnasieutbildning med slutbetyg/examensbevis samt erfarenhet av liknande administrativa arbetsuppgifter. Eftergymnasial utbildning med juridisk anknytning, paralegalutbildning samt ett intresse för juridiska frågor kan vara meriterande. Du har en hög IT-mognad och är van vid digitaliserade arbetssätt och att arbeta i olika system. Vidare har du mycket goda kunskaper i tal och skrift på svenska samt förstår engelska i tal och skrift.

Vi söker dig med en hög känsla för service och bemötande. Du har ett gott omdöme och som person är du ansvarstagande, serviceinriktad och noggrann och sätter ett högt värde i att leverera dina arbetsuppgifter med hög kvalitet. Som nämndhandläggare kommer du ingå i ett team, vilket ställer krav på god samarbetsförmåga och att kunna relatera till din omgivning på ett lyhört och smidigt sätt. Du tar ansvar för dina uppgifter och kan själv prioritera och strukturera i ditt arbete för att driva dina processer framåt.

Stor vikt kommer därför att läggas vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett ansvarsfullt och omväxlande arbete. Du kommer få möjlighet till kompetensutveckling inom området genom kurser i Domstolsverkets regi men även via löpande internutbildningar. Utbyten sker nämnder emellan där du får möjlighet att träffa andra nämndhandläggare och utbyta kunskap och erfarenheter.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning. Välkommen med din ansökan senast den 24 september 2023.

Vilka är vi

Hyres- och arrendenämnden har i uppdrag att likt en domstol avgöra tvister och medla mellan enskilda parter i frågor om hyra, bostadsrätt och arrende. På hyresnämnden arbetar i dag två hyresråd, två nämndhandläggare och en beredningsjurist. Administrativt ingår personalen vid Hyres- och arrendenämnden i tingsrättens personalorganisation med omkring 60 anställda.

Hyres- och arrendenämnden är belägen i trevliga och modernt utrustade lokaler på Garnisonen tillsammans med Linköpings tingsrätt och Förvaltningsrätten i Linköping.

Hyres- och Arrendenämnden eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning tillämpas.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer TLI 2023/220
Kontakt
  • Therese Hass, administrativ chef, 013-251011
  • Erik Ferlin, hyresråd, 013-251091
Facklig företrädare
  • Catarina Bodén, ST, 013-251019
Publicerat 2023-09-01
Sista ansökningsdag 2023-09-24

Tillbaka till lediga jobb