Gävle tingsrätt

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Inledning

Gävle tingsrätt är allmän domstol med Gävle, Sandviken, Hofors och Ockelbo kommuner som domsområde. Tingsrätten handlägger tvistemål, brottmål, ärenden och konkurser. Tingsrätten har omkring 35 anställda.

Arbetet innebär (Arbetsuppgifter)

Som domstolshandläggare kommer Du att bereda mål och ärenden för avgörande och därvid på eget ansvar bl.a. ta emot och registrera handlingar samt sköta skriftväxling, planera rättegångsdagar, kalla till förhandlingar, ha kontakter med parter, advokater och myndigheter. Du kommer också att föra protokoll vid rättegångar samt expediera domar och andra handlingar.

Vi söker dig som(Kvalifikationskrav)

Vi söker dig som har lätt för att lära dig nya arbetsuppgifter och trivs med att hantera flera olika moment i arbetet. Du har en god samarbetsförmåga.

Du har lägst 3-årig gymnasieutbildning eller annan motsvarande utbildning. Arbetet ställer krav på gott omdöme, noggrannhet, stresstålighet, ansvars- och servicekänsla samt samarbets- och initiativförmåga. Du måste ha goda kunskaper i svenska språket och datorvana. Erfarenhet av domstolsarbete eller annat arbete med juridisk anknytning är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning bland de anställda och värdesätter de kvalitéer som tillförs av etnisk och kulturell mångfald.

Tjänsten är heltid med tillträde den 1 mars 2019 eller enligt överenskommelse. Provanställning om sex månader tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 mars 2019 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Gävle
Län Gävleborgs län
Land Sverige
Referensnummer
Publicerat 2019-01-11
Sista ansökningsdag 2019-02-01

Tillbaka till lediga jobb