Stockholms tingsrätt

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.


Guide för Sveriges Domstolar (läs mer på http://www.domstol.se/Om-Sveriges-Domstolar/Arbeta-i-Sveriges-Domstolar/ )


 

Stockholms tingsrätt är landets största tingsrätt med omkring 300 medarbetare. Domstolen leds av lagmannen och är indelad i fem dömande avdelningar som var och en leds av en chefsrådman. På de dömande avdelningarna arbetar rådmän, fiskaler, notarier, beredningsjurister och domstolshandläggare. En av de dömande avdelningarna är Patent- och marknadsdomstolen och de andra fyra avdelningarna är allmänna avdelningar som handlägger tvistemål, familjemål och brottmål. Domstolen består även av en administrativ avdelning som hanterar ekonomi, budget, HR, säkerhet och service, IT, registrering och arkiv. Stockholms tingsrätt är en modern och öppen arbetsplats med ansvarstagande medarbetare. Domstolen vill ta till vara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.Tingsrätten ingår i ett regionalt samarbete med Attunda, Nacka, Solna och Södertörns tingsrätter.Arbetsuppgifter

Som arkivassistent vid Stockholms tingsrätt erbjuds du stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter i en viktig verksamhet. I samarbete med övriga arkivarier och registratorer och vår målverksamhet är din huvudsakliga uppgift att kvalitetssäkra och arkivlägga akter i avslutade mål samt sortera in handlingar i arkivet. Även andra arbetsuppgifter kan förekomma beroende på vilka behov som finns och vilken kompetens och intresse du själv har.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot administration och/eller juridik. Utbildning i arkivvetenskap är meriterande.

För att trivas hos oss behöver du kunna hantera olika uppgifter, människor och situationer. Du förmedlar information tydligt och enkelt samt uttrycker dig väl i tal och skrift. Du tar ditt arbete på allvar, ser till helheten och drar lärdom av dina erfarenheter. Du arbetar konstruktivt, och tar snabbt in kunskap och löser problem på ett flexibelt sätt. Som person är du noggrann och tycker om att arbeta med så väl rutinärenden som mer komplicerade frågor. Du ser dig själv som en serviceinriktad person som gärna vill hjälpa dina kollegor. Du har mycket goda kunskaper i Officepaketet och ser dator och e-post som naturliga arbetsverktyg.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Allmän visstidsanställning 3-6 månader med möjlighet till förlängning.

Omfattning: Deltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-06-30

Lön

Individuell lönesättning tillämpas.

Vänligen ange löneanspråk!

Anställning

Antal platser: En eller flera

Kontakt

För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta:

Julia Wahlgren, HR specialist, 08-561 65 068 alt. julia.wahlgren@dom.se

För frågor om tjänsten som arkivassistent, kontakta:

Theresa Tham, Chef för Enheten för Registrering och Arkiv, 08-561 65 506 alt. theresa.tham@dom.se

Facklig företrädare

Anna Olofsson, SACO-S, 08–561 65 235 alt. anna.olofsson@dom.seAnställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2019-12-31
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 25% alt. 50%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer TSM 2019/0622 doss. 24
Publicerat 2019-06-13
Sista ansökningsdag 2019-06-30

Tillbaka till lediga jobb