Uppsala tingsrätt

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.


Guide för Sveriges Domstolar (läs mer på http://www.domstol.se/Om-Sveriges-Domstolar/Arbeta-i-Sveriges-Domstolar/ )


 

Inledning

Uppsala tingsrätt är en öppen och modern arbetsplats med skickliga och engagerade medarbetare. Tingsrätten är indelad i två målavdelningar och en administrativ avdelning. Målavdelningarna leds av varsin chefsrådman och den administrativa avdelningen leds av en chefsadministratör. Den administrativa avdelningen består av 14 medarbetare. Inom avdelningen finns en serviceenhet med nio medarbetare varav en är servicechef.

Tingsrätten delar lokaler med Förvaltningsrätten i Uppsala. Vi har fast säkerhetskontroll och våra lokaler är ändamålsenliga och ligger mycket centralt med närhet till goda allmänna kommunikationer. Uppsala är landets fjärde största stad och hela regionen är mycket expansiv.

Arbetsuppgifter

Som chefsadministratör har du direkt under domstolschefen det övergripande ansvaret för administrationen, innefattande såväl ekonomi- som personalfrågor och service i domstolen. Du ingår i tingsrättens ledningsgrupp tillsammans med de övriga avdelningscheferna. Du har direkt personal- och arbetsmiljöansvar för medarbetarna inom den administrativa enheten och för servicechefen som i sin tur har motsvarande ansvar för medarbetarna inom serviceenheten. Som avdelningschef har du ansvar för ledning, planering och utveckling av avdelningen. Utöver detta arbetar du med tingsrättens budget och prognoser, rekrytering, personalfrågor, avtalsfrågor m.m.

Kvalifikationer

Vi söker Dig med universitets- eller högskoleexamen, gärna med inriktning på ekonomi eller personal. Du bör i tidigare anställning ha haft ansvar för ekonomi, budget och personal. Det kan vara meriterande med väl vitsordad erfarenhet från domstol. Väl vitsordad chefserfarenhet är en merit.

Som chefsadministratör har du ett stort ansvarsområde. Det är mycket viktigt att du kan planera ditt arbete på kort och lång sikt och har förmåga att prioritera bland dina arbetsuppgifter. Du ska också ha förmågan att kunna delegera arbetsuppgifter och förstå när så är lämpligt. Du kan uttrycka dig mycket väl och professionellt i tal och skrift. Du är utåtriktad i ditt sätt och är bra på att kommunicera med olika människor i olika funktioner. Du är en god lyssnare och kan på ett professionellt sätt vid behov bidra med stöd och hjälp. Du har ett positivt synsätt och är bra på att engagera medarbetare, vilket är viktigt i allt utvecklingsarbete likväl som i det dagliga arbetet. Att vara chefsadministratör innebär stora krav vad gäller ansvarskänsla, helhetssyn, noggrannhet, integritet och omdöme. Dina personliga egenskaper har stor betydelse.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%, tillsvidare med 6 månaders inledande provanställning
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 2019-240
Kontakt
  • Charlotte Lindh, 018-431 60 88
  • Catarina Barketorp, 018-431 60 32
Facklig företrädare
  • Nils Pålbrant, Jusek, 018-431 60 72
  • Jenny Olsson, ST Domstol, 018-431 60 02
  • Annelie Johnsson, SEKO, 018-431 60 86
Publicerat 2019-07-12
Sista ansökningsdag 2019-08-16

Tillbaka till lediga jobb