Enheten för Arkiv och växel ansvarar bl a för att ta emot och hantera från allmänheten inkommande förfrågningar och beställningar, ha ett ordnat arkiv och att tillhandahålla tingsrättens allmänna handlingar i avslutade mål och ärenden.

Som arkivhandläggare/registrator erbjuds du ett varierande och utvecklande arbete på enheten. Arbetet innebär i huvudsak att digitalt ta emot och besvara externa och interna förfrågningar. Arbetet förutsätter att du kan ta både interna och externa kontakter. De externa kontakterna kan t.ex. vara parter, advokater och andra myndigheter. Kontakterna kan ske såväl skriftligen via mail som muntligen via telefonsamtal. Internt samarbetar du dagligen med domstolens personal. Genomgående gäller att ge god service både internt och externt. Du kommer i huvudsak tjänstgöra i tingsrättens reception och kommer där, utöver mail-, och telefonledes, ta emot allmänhetens förfrågningar. Personalen i receptionen ansvarar även för att fatta beslut om vittnesersättning.

För att uppnå så låg sårbarhet och hög flexibilitet som möjligt kommer även andra arbetsuppgifter som utförs på enheten att förekomma, t. ex. gallring och vårdandet av arkivhandlingar, laga kraft-bevakning samt fysisk insortering av akter till arkivet. Vidare kommer du att medverka i utvecklingen av enheten, genom att bl.a. vara med och ta fram förslag på riktlinjer och rutiner för enheten.

Kvalifikationer

Du skapar goda relationer till dina kollegor och bidrar med din kompetens till hela gruppens gemensamma arbete. Det är viktigt att du tycker om att arbeta i en liten grupp med stort gemensamt ansvar. Tjänsten kräver att du har lätt för att samarbeta, är serviceinriktad, pålitlig och har gott omdöme.

Du och har en förmåga att förutse problem och du arbetar lösningsorienterat. För att trivas hos oss behöver du kunna vara flexibel och hantera olika uppgifter och situationer. Det är viktigt att du, inte minst under perioder med hög arbetsbelastning, kan samarbeta, prioritera arbetet effektivt för att nå uppsatta mål, samt bibehålla hög kvalitet i det du levererar.

Du har en fullgjord gymnasieutbildning. Du har även relevant eftergymnasial utbildning samt minst ett års dokumenterad erfarenhet från framgångsrikt arbete inom administration och/eller service. Du är en mycket van datoranvändare och ser dator och e-post som naturliga arbetsverktyg. Du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och gärna på engelska. Tidigare arbete inom offentlig förvaltning, advokatbyrå eller liknande kan vara meriterande. Tingsrätten står inför införande av e-arkiv under våren 2020, varför erfarenheter av arbete med digitala arkiv är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningen är en eller flera tillsvidareanställningar med provanställning om sex månader. Tillträde sker enligt överenskommelse.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Göteborgs tingsrätt

Göteborgs tingsrätt, som är en av Sveriges största tingsrätter, finns i moderna lokaler vid Ullevi i centrala Göteborg och har ca 230 anställda. Tingsrättens domkrets omfattar Göteborg, Härryda, Kungälv, Mölndal, Partille och Öckerö kommuner. Domstolen är en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. På domstolen pågår ständigt ett arbete med att utveckla verksamheten.

Tingsrätten betonar vikten av ett gott medarbetarskap som utgår från fyra förhållningssätt: engagemang, ansvar, laganda och nytänkande. Genom dessa förhållningssätt skapas en gemensam syn på tingsrättens uppdrag och arbetsplatsen präglas av professionalitet, trivsel och sammanhållning.

Domstolen är från och med den 1 oktober 2019 indelad i sex dömande avdelningar och en administrativ avdelning. På varje dömande avdelning arbetar ca 25 medarbetare. En dömande avdelning leds av en chefsrådman och på avdelningen tjänstgör 5-6 rådmän samt fiskaler. I beredningsorganisationen arbetar en beredningsdomare, en beredningsjurist, domstolshandläggare och notarier.

Kontakt

Mer information om tjänsten och rekryteringsprocessen lämnas av Anette Ehnberg, chef för enheten arkiv/växel 031- 701 13 62 

Fackliga representanter är för ST Irma Benfares, tel. 031-701 14 22

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 196/2019
Kontakt
  • Anette Ehnberg, Chef för arkiv och växel, 031- 701 13 62
Facklig företrädare
  • Irma Benfares, ST, 031-701 14 22
Publicerat 2019-11-08
Sista ansökningsdag 2019-11-25

Tillbaka till lediga jobb