Uppsala tingsrätt

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Arbetsuppgifter

Serviceenheten som ingår i den Administrativa avdelningen leds av en servicechef. Serviceenheten består förutom av ordningsvakter av vaktmästare, handläggare och IT-administratör. Domstolen har en fast säkerhetskontroll.  

Som ordningsvakt på tingsrätten kommer du att tillsammans med övriga medarbetare på serviceenheten

  • ansvara för ordningshållning under förhandlingar och i allmänhetens utrymmen
  • bemanna säkerhetskontrollen tillsammans med övriga ordningsvakter
  • vara tekniskt stöd i samband med förhandlingar och möten
  • bemanna receptionen och där ge service till besökare och hantera administrativa uppgifter
  • delta i den interna servicen som posthantering, lokaltillsyn, teknikfrågor, leveransmottagning, underhåll och skötsel
  • hantera passerkort, larm och besöksrutiner
  • ansvara för brandskyddsarbete och brandronder 

Antal anställningar: 1-2 tillsvidareanställningar med 6 månaders provanställning samt eventuellt ett vikariat.

Kvalifikationskrav

Du som söker ska ha lägst gymnasieutbildning eller motsvarande kompetens. Du ska ha ett aktuellt ordningsvaktsförordnande och ha erfarenhet av arbete som ordningsvakt. Vi ser gärna att du även har jobbat med service både internt och externt, t.ex. i reception eller vaktmästeri. Tidigare väl vitsordad erfarenhet från arbete som ordningsvakt i domstol kan vara meriterande. 

Anställningen ställer höga krav på administrativ förmåga och på att du har förmåga att bemöta människor väl i olika situationer. Det är vidare mycket viktigt att du är serviceinriktad, lösningsorienterad och kan samarbeta. Du är initiativtagande, praktiskt lagd och ser till att saker blir gjorda.  

Du ska ha goda kunskaper i tal och skrift i svenska. Du måste vara van datoranvändare och ha intresse och fallenhet för att lära dig nya datorstödsprogram. 

Det är ett krav att du är villig att genomgå polisens utbildning för säkerhetskontroll samt utbildning för att använda röntgen om du inte redan har gjort det. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Vilka är vi

Uppsala tingsrätt är en medelstor domstol med cirka 85 medarbetare. Antalet mål och ärenden uppgår till cirka 8 000 per år. Tingsrätten är indelad i två målavdelningar som vardera leds av en chefsrådman. På varje avdelning finns också en ställföreträdande chefsrådman som är chef för notarierna och en handläggarchef som är chef för domstolshandläggarna. Domstolens administrativa avdelning leds av chefsadministratören. På serviceenheten, som ingår i den administrativa avdelningen, finns en servicechef. Till tingsrätten är cirka 200 nämndemän knutna. Domsagan utgörs av hela Uppsala län med kommunerna: Enköping, Heby, Håbo, Knivsta, Tierp, Uppsala, Älvkarleby och Östhammar. 

Uppsala tingsrätt är centralt beläget med närhet till goda allmänna kommunikationer. Med tåg tar det cirka 40 minuter till Stockholm och cirka 15 minuter till Arlanda. Uppsala är storstaden med småstadens charm och här finns alltid ett rikt utbud av evenemang och upplevelser. Tingsrätten är en öppen och modern arbetsplats med skickliga och engagerade medarbetare.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-12-13
Arbetsgivarens referensnummer: 2019/360

 

 

 

Anställningsform Provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer AÄ 2019/360
Kontakt
  • Henrik Strand, 018-431 60 77
Facklig företrädare
  • Cecilia Ek, 018-431 60 83
Publicerat 2019-11-13
Sista ansökningsdag 2019-12-13

Tillbaka till lediga jobb