Svea hovrätt

Inledning

Svea hovrätt är landets största hovrätt med ca 330 anställda. Hovrätten är belägen i kulturhistorisk miljö på Riddarholmen centralt i Stockholm. Organisatoriskt består hovrätten av åtta dömande avdelningar och en administrativ enhet. Sex av avdelningarna är allmänna avdelningar (brottmål och tvistemål) medan två av avdelningarna är specialiserade (miljö-, plan- och bygg- samt fastighetsrätt respektive immaterial-, marknadsförings- och konkurrensrätt, omfattande tvistemål, skiljemannarätt samt hyresrätt). Den administrativa enheten består av tre sektioner: Ekonomi, HR och bibliotek, Service samt Arkiv och registratur.

Arbetsuppgifter

Svea hovrätt söker en supporttekniker till sektionen för service. Tjänsten innebär arbete med IT- och tekniksupport där en viktig del är att bidra med snabb och kvalitativ service och stöd till hovrättens medarbetare. Du kommer i huvudsak att arbeta med följande:

  • Användarsupport såsom administration av behörigheter, installation av hårdvara och mjukvara samt felsökning av datorer och skrivare
  • Eskalera ärenden till Domstolsverkets IT-support
  • Byte av trasig eller gammal utrustning samt flytt av utrustning mellan byggnader
  • Hålla dokumentation och rutiner uppdaterade samt skriva lathundar och användarguiderKvalifikationskrav

Vi söker dig som har minst två års erfarenhet av support i service desk. Du ska ha mycket goda kunskaper i Windows 10 och Officepaketet. Vidare krävs goda kunskaper i AD, Exchange och EpiServer samt mobiltelefoni/mail i mobilen och skrivarhantering exempelvis ”Follow-me-Print” och generell felsökning av skrivare. Kunskaper i AV-teknik är önskvärda men inget krav. Kunskap i digital utveckling och arbete inom ITIL är meriterande likaså kan erfarenhet av arbete på myndighet, gärna domstol, vara meriterande.

Som person är du bra på att arbeta både självständigt och i grupp. Du har hög ansvars- och servicekänsla och en god förmåga att skapa samt vårda kontakter inte minst på den egna arbetsplatsen. Det är viktigt att du är lösningsfokuserad, har ett flexibelt förhållningssätt till arbetsuppgifter, håller dig uppdaterad inom området och har ett tekniskt intresse. Det är också viktigt att du har god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i rekryteringen.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse. Visstidsanställning 1 år.
Löneform Månadslön. Inom Sveriges domstolar tillämpas individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer HSV 2019/1013
Kontakt
  • Ellenor Gallman Martinsson, Servicechef, 08-561 672 14
  • Stina Parmenvik, HR-handläggare, 08-561 670 99
Facklig företrädare
  • Monika Törngren (ST), 08-561 672 94
  • Roger Wikström (Saco-S), 08-561 674 38
Publicerat 2019-11-29
Sista ansökningsdag 2020-01-18

Tillbaka till lediga jobb