Örebro tingsrätt

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Om Örebro tingsrätt

Örebro tingsrätt är en allmän domstol och en av de större tingsrätterna i landet med hela Örebro län som domkrets. Örebro tingsrätt är dessutom nationell specialdomstol för omvandling av livstidsstraff. Tingsrätten har ca 80 medarbetare, som arbetar i centralt belägna lokaler. Domstolen handlägger brottmål, tvistemål, ärenden och konkurser. Verksamheten är indelad i tre avdelningar, två dömande och en administrativ. Vid den ena dömande avdelningen finns tre specialrotlar som bland annat hanterar konkurser.

Örebro tingsrätt är en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. Medarbetarna samarbetar med varandra över yrkesroller och organisatoriska enheter och vi sätter värde på att alla är delaktiga i hela verksamheten.Arbetsuppgifter

Som domstolshandläggare kommer du att ingå i tingsrättens beredningsorganisation. Dina viktigaste arbetsuppgifter blir att bereda mål och ärenden för avgörande. Det kan bland annat innebära att ta emot och bedöma inkommande handlingar, sköta skriftväxling, stämma och kalla till förhandlingar, planera rättegångsdagar, föra anteckningar vid förhandlingar samt expediera domar och andra handlingar. Arbetet medför många kontakter med myndigheter, allmänhet och media. Arbetet kräver att du självständigt organiserar ditt arbete och har förmåga att prioritera.Kvalifikationer

Vi söker dig som vill ha ett omväxlande arbete, där du aktivt bidrar till att uppnå våra verksamhetsmål. Du ska också ha en utpräglad känsla för service och kvalitet. Som person bör du ha ett stort engagemang för ditt arbete samt en vilja att bidra till ett gott arbetsklimat. Du kommer att företräda domstolen och måste kunna inge förtroende samt klara av olika personliga kontakter. Att arbeta efter struktur och att ha ett professionellt förhållningssätt är en självklarhet för dig.

Du har som lägst gymnasiekompetens och det är meriterande om du har en akademisk utbildning inom till exempel rättsvetenskap, statskunskap, kriminologi eller annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig, till exempel som juristassistent (paralegal).

Vi ser gärna att du har några års arbetslivserfarenhet inom administration. Du måste ha mycket goda kunskaper i svenska språket, mycket god datorvana och du ska ha lätt att samarbeta i grupp samt även kunna arbeta självständigt. Erfarenhet av administrativt arbete från annan domstol, myndighet eller offentlig verksamhet med juridisk anknytning är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och eftersom majoriteten av handläggarna idag är kvinnor ser vi gärna sökande som är män.

Anställningsform: Vikariat/tidsbegränsad anställning med start så snart som möjligt. Tjänsten är på 6 månader med eventuell möjlighet till förlängning.

 

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örebro
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2019-382
Kontakt
  • Johanna Kågestam, 019-16 63 27
Facklig företrädare
  • Anders Strömvall, 019-16 63 15
Publicerat 2019-12-04
Sista ansökningsdag 2019-12-18

Tillbaka till lediga jobb