Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Om arbetsplatsen

Lunds tingsrätt är en domstol med cirka 90 medarbetare. Tingsrätten är indelad i en brottmålsenhet, två tvistemålsenheter och en enhet för support och säkerhet. Vi arbetar aktivt med att vara en öppen och nytänkande arbetsplats med engagerade medarbetare. Tingsrätten är belägen centralt i Lund med närhet till allmänna kommunikationer.

Vi söker nu en domstolshandläggare

 

Arbetsuppgifter

Som domstolshandläggare på Lunds tingsrätt arbetar du i team som leds av en handläggarchef. Ni ansvarar gemensamt för det arbete som ska utföras och det sker löpande upplärning och utveckling av arbetet. I tjänsten som domstolshandläggare ingår bland annat att man registrerar mål, planerar och kallar till förhandlingar, fattar beslut under beredningen samt expedierar domar och beslut. Arbetet sker i nära samarbete med domstolens jurister och innebär täta kontakter med parter, ombud, myndigheter och allmänhet. Arbetet är ansvarsfullt och innebär självständigt beslutsfattande i förberedelsearbetet och protokollföring vid förhandlingar.

 

Kvalifikationer

Du ska ha fullgjord gymnasieutbildning samt antingen ytterligare för tjänsten relevant utbildning eller erfarenhet av domstolsarbete eller annat kvalificerat administrativt arbete. Intresse för eller erfarenhet av IT och digitalisering kan vara meriterande. Även erfarenhet eller intresse av att tillgängliggöra information i olika form och sammanhang kan vara meriterande.

Anställningen ställer stora krav på samarbetsförmåga, ansvarskänsla samt att du är strukturerad och noggrann. Du ska trivas med att vara en del av ett arbetslag och ha ett mycket gott bemötande. Det är viktigt att du är serviceinriktad samt att du kan ta egna initiativ. Du ska besitta mycket goda kunskaper i svenska språket samt ha ett intresse för att uttrycka dig i tal och skrift. Ytterligare språkkunskaper, särskilt i arabiska språket, är meriterande. Stor vikt läggs vid de personliga egenskaperna. Tingsrätten eftersträvar mångfald när det gäller ålder, kön och kulturell bakgrund.

Till ansökan ska bifogas handlingar såsom betyg och intyg som styrker åberopad erfarenhet och meriter.

Anställningsform Provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-01-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning
Referensnummer TLU 2020/60
Kontakt
  • Domstolshandläggarchef Maria Palm, 046-160435
  • Domstolshandläggarchef Carina Persson, 046-160406
  • Personalhandläggare Karin Häggblad, 046-160412
Facklig företrädare
  • Aaron Svedberg, ST-domstol, 046-160437
  • Gunilla Fridh, Jusek, 046-160454
Publicerat 2020-10-13
Sista ansökningsdag 2020-11-01

Tillbaka till lediga jobb