Mora tingsrätt

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Mora tingsrätt är en allmän underrätt som handlägger och avgör brottmål, tvistemål, konkursärenden och andra domstolsärenden. Vid tingsrätten finns 16 medarbetare.
Tingsrättens domkrets omfattar Leksand, Malung-Sälen, Mora, Orsa, Rättvik, Vansbro och Älvdalens kommuner. Sveriges domstolar har påbörjat en omfattande digitalisering av målhanteringen och i detta arbete ligger Mora tingsrätt långt fram. Domstolen ligger i centrala Mora i en vacker byggnad från början av 1900-talet med utsikt över Siljan.

 

Inledning

Vi söker en vikarierande chefsadministratör för Mora tingsrätt under perioden 2021-06-01 till 2022-02-28.

 

Arbetet innebär

Chefsadministratören har direkt under lagmannen övergripande ansvar för administration och service på domstolen. Som chefsadministratör har du ansvar för personal- och HR-frågor, IT, säkerhet- och lokalfrågor samt arkiv och diarium.

Tillsammans med lagmannen ansvarar du för verksamhetsplanering, budget-, prognos- och uppföljningsarbete. I uppdraget ingår ansvar för olika policy- och styrdokument och för att myndighetens verksamhet bedrivs i enlighet med den statliga arbetsgivarpolitiken vad gäller exempelvis villkor, arbetstidsavtal, ledighet och semester.

Du kommer att leda och fördela det dagliga arbetet för åtta medarbetare vilket innefattar den administrativa enheten och målenheten.

På den administrativa enheten hanteras frågor som rör personal, HR, ekonomi, IT, arkiv och säkerhet, men även operativt målarbete. På målenheten hanteras beredning av mål från registrering till expediering samt även administrativa uppgifter som till exempel säkerhet och teknik. Du kommer att stödja handläggarna i utvecklingsfrågor och övergripande prioritering. I ditt uppdrag ingår även att i viss mån ingå i det dagliga arbetet på enheterna.

 

Vi söker dig som

Vi söker dig som är väl insatt i olika administrativa processer och har erfarenhet av att utveckla och effektivisera administrationen. Vi söker en strukturerad och kommunikativ person med intresse för personalfrågor och att utveckla domstolen som arbetsplats.

Du ska ha en eftergymnasial utbildning, gärna med inriktning mot personal, HR, ekonomi, ledarskap eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Det är meriterande om du har tidigare erfarenheter från andra chefsuppdrag samt administrativt arbete på domstol eller likvärdig myndighet som också inkluderar självständigt beslutsfattande och arbete i team.

Eftersom arbetsuppgifterna är varierande är det viktigt att du är flexibel, har förmåga att ta initiativ, prioritera och självständigt planera ditt arbete. Lyhördhet, god samarbets­förmåga och tydlighet är viktiga egenskaper för att skapa en väl fungerande verksamhet. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-06-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Mora
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer TMO 2021/9
Kontakt
  • Therese Bond, 0250-29621
Facklig företrädare
  • Ann-Mari Ekman, ST, 0250-29614
  • Agneta Benner, Akavia, 0250-29603
Publicerat 2021-03-05
Sista ansökningsdag 2021-03-22

Tillbaka till lediga jobb