Svea hovrätt

Arbetsbeskrivning

Som kanslichef är du chef för hovrättens administrativa enhet med cirka 40 anställda. Du leder enheten genom tre sektionschefer och är därutöver närmsta chef för ytterligare två medarbetare. Inom den administrativa enheten hanteras frågor som rör personal, ekonomi, bibliotek, registratur, arkiv, säkerhet, IT, vaktmästeri och lokaler.

Utöver att leda den administrativa enheten är det ditt ansvar att dagligen biträda domstolschefen i arbetet med ledningen av hovrätten. Du är direkt underställd domstolschefen och ingår i hovrättens ledningsgrupp.

Arbetsuppgifterna består till stor del av planering och utveckling av hovrättens verksamhet, budget- och bemanningsfrågor. Vidare har du ansvar för det löpande arbetet med intern styrning och kontroll, samverkansarbete samt säkerhets-, beredskaps- och krishanteringsfrågor. Du deltar också i mötes- och representationssammanhang.

Hovrätten arbetar aktivt med verksamhetsutveckling och som kanslichef har du en central roll i detta arbete.Kvalifikationer

Hovrätten söker dig som antingen är ordinarie domare eller har sådana kvalifikationer att du skulle kunna komma i fråga för en sådan tjänst. Du ska ha erfarenhet av och intresse för administrativt arbete inom Sveriges domstolar. Vidare ska du ha goda ledarskapsegenskaper och erfarenhet från arbetsledning kan vara meriterande. Du bör också ha erfarenhet av att samordna och driva utvecklingsarbete.

Som person har du ett mycket gott omdöme och hög personlig integritet. För att lyckas i rollen som kanslichef måste du vara strukturerad, drivande och målmedveten. Det är viktigt att du har förmåga att komma till avslut. Samtidigt behöver du vara innovativ och utvecklingsorienterad. Du måste kunna delegera, prioritera och skapa en arbetsmiljö där medarbetarna känner engagemang och delaktighet. Dessutom bör du vara stresstålig, uthållig och ha en god kommunikativ förmåga.

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.  Det förutsätts också att du har sådana kvalifikationer att du redan kort tid efter tillträdet kan fungera fullt ut i rollen som kanslichef i hovrätten.Om Svea hovrätt

Svea hovrätt är landets största hovrätt med ca 340 anställda. Hovrätten är belägen i kulturhistorisk miljö på Riddarholmen centralt i Stockholm. Organisatoriskt består hovrätten av åtta dömande avdelningar och en administrativ enhet. Sex av avdelningarna är allmänna avdelningar (brottmål och tvistemål) medan två av avdelningarna är specialiserade (miljö-, plan- och bygg- samt fastighetsrätt respektive immaterial-, marknadsförings- och konkurrensrätt, omfattande tvistemål, skiljemannarätt samt hyresrätt). Den administrativa enheten består av tre sektioner: Ekonomi, personaladministration och bibliotek, Service samt Arkiv och registratur.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning.
Löneform Månadslön. Inom Sveriges domstolar tillämpas individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer HSV 2021/330
Kontakt
  • Anders Perklev, hovrättspresident, 08-561 671 41
  • Helene Stambeck, personalchef, 08-561 671 45
Facklig företrädare
  • Christer Lundh, hovrättsråd, Saco-S, 08-561 670 82
  • Monika Törngren, domstolshandläggare, ST, 08-561 672 94
Publicerat 2021-03-08
Sista ansökningsdag 2021-03-22

Tillbaka till lediga jobb