Hyres- och arrendenämnden i Stockholm

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Hyres-och arrendenämnden är en förvaltningsmyndighet med domstolsliknande uppgifter inom Sveriges Domstolar. En hyresnämnd prövar vissa tvister om hyra och bostadsrätt samt medlar och är skiljenämnd i sådana tvister. Arrendenämnden har motsvarande uppgifter i arrendetvister. Vi har vår arbetsplats i nya lokaler i Sickla, Nacka. Här arbetar ca. 45 personer. Nämnden består av två kanslienheter, en enhet för gruppjurister och en administrativ enhet. Mer information om vår verksamhet finns på www.hyresnämnden.se

Praktikuppgifter

Arbetet innebär framför allt att föra protokoll vid nämndens förhandlingar, sköta skriftväxling, bereda ärenden och expediera. Du kommer att arbeta med nämndens hyresråd, övriga jurister och handläggare. Arbetsuppgifterna som praktikant motsvarar de uppgifter som de nyanställda juristerna vid nämnden utför. Du kommer genom att göra praktik hos oss få en god inblick i nämndens verksamhet och de specifika rättsområden som nämnden hanterar. Du kommer också lära dig det ärendehanteringssystem (Vera) och andra stödsystem som alla myndigheter inom Sveriges Domstolar använder. Att göra praktik hos oss är ett mycket bra sätt att förbereda sig inför en kommande notariemeritering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har mycket goda juridiska kunskaper och som kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du behöver kunna arbeta självständigt, men också vara en bra "lagspelare" och ha ett gott bemötande externt och internt.
Som praktikant ska du vara inskriven vid ett universitet och ännu inte avlagt juristexamen. Praktiken ska ske inom ramen för en universitetskurs inom juridik. Exempelvis ”Juridik och praktik 15 hp" eller en annan kurs som är kombinerad med examensarbete och ingår i juristexamen. Du ska ha slutfört termin 6 vid juristprogrammet.

Ansökan

Din ansökan ska bestå av CV, personligt brev och kopia av senaste studiebetyget från juristprogrammet. Ange även vilken period du vill praktisera. Vi tar emot ansökningar löpande.

Löneform Praktikplats, ingen lön utgår
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/56
Kontakt
  • Emma Cardell, enhetschef, 08-561 665 24
  • Charlotte Lindh, chefsadministratör, 08-561 665 16
Facklig företrädare
  • Hanna Jönarp, Saco-S, 070-104 00 33
Publicerat 2022-02-18

Tillbaka till lediga jobb