Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Kammarrätten i Jönköping är en av fyra kammarrätter och har ca 65 anställda. Kammarrätten är en allmän förvaltningsdomstol som huvudsakligen behandlar tvister mellan enskilda och myndigheter som överklagats från de tre förvaltningsrätterna som ingår i kammarrättens domkrets. Vi är en modern arbetsplats belägen centralt i Jönköping. Augusti 2023 flyttade vi in i helt nybyggda lokaler invid Munksjökajen.

Uppdraget

Anställningen som digitaliseringssamordnare är en nyinrättad roll, placerad på den administrativa enheten. Enheten leds av den administrativa direktören och innehåller funktioner för ekonomi, personal, arkiv, bibliotek, IT, teknik och säkerhet.

En viktig del i uppdraget som digitaliseringssamordnare är att driva domstolens arbete framåt avseende digital utveckling både i den dömande och den administrativa verksamheten. Domstolsverket är en stöd- och servicefunktion till Sveriges Domstolar. På Domstolsverket finns en IT-avdelning som ansvarar för att domstolarna har ett väl fungerande IT-stöd. På respektive domstol finns ett antal medarbetare med operativt drift- och teknikansvar. I rollen som digitaliseringssamordnare förväntas du dels samarbeta med Domstolsverket rörande IT-strategiska frågor dels med kammarrättens teknikansvariga medarbetare i hanteringen av dagliga operativa frågor och med övriga medarbetare i det digitala utvecklingsarbetet.

Arbetsbeskrivning

Som digitaliseringssamordnare kommer du att erbjudas varierande arbetsuppgifter med fokus på domstolens verksamhetsstöd och tillämpningen av dessa i det dagliga arbetet. Du kommer att arbeta både strategiskt och operativt med olika typer av IT- och digitaliseringsfrågor.

För oss handlar inte digitalisering om teknologi, för oss handlar det om att en organisation bedriver sin verksamhet på ett annat sätt som ett resultat av digitaliseringen. Eller ännu tydligare uttryckt: det handlar om organisationens förmåga att få med sig medarbetarna på en förändringsresa där gamla arbetssätt byts ut mot nya där digitala verktyg bidrar med värde. Du förväntas bidra i detta arbete genom att inspirera, utbilda, leda workshops och coacha chefer och medarbetare i syfte att uppnå bestående beteendeförändringar och nya arbetssätt.

Du fångar upp vad Domstolsverket har för strategiska planer inom digitaliseringsområdet och bedömer hur olika satsningar påverkar den lokala verksamheten på kort och lång sikt, sprider goda exempel internt och inventerar behov av digitala verktyg i vår verksamhet. Inom ramen för anställningen förväntas du även ansvara för upprättande av exempelvis IT-policys/strategier/planer, lokal systemförvaltning, annan typ av IT- och digitaliseringsanknuten dokumentation samt stöd och support i frågor som rör exempelvis digital utrustning på domstolarna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning inom IT, digitalisering, verksamhetsutveckling eller annan utbildning eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer vara relevant för uppdraget.

Du är i grunden nyfiken och initiativrik. Du har en god analytisk förmåga och kan hantera komplexa sammanhang ur ett helhetsperspektiv. Du har lätt för att anpassa dig efter ändrade förutsättningar och är uthållig i arbetet med att nå resultat. Du arbetar lösningsorienterat och har en god förmåga att göra avvägningar och prioriteringar i syfte att komma vidare i arbetet så att tidplaner hålls.

Det är viktigt att du har ett genuint engagemang för digitala uppdrag, erfarenhet av att driva projekt samt ett intresse för att söka nya perspektiv och idéer för att stimulera förändring. I ditt arbete är du självgående men har förmåga att dela ansvar och hjälpa till på det sätt som behövs för att verksamheten ska nå sina mål. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift, är kommunikativ, lyhörd och har god förmåga att förankra ditt arbete. Du är pedagogisk och tålmodig och drivs av ett tydligt användarfokus.

Det kan vara meriterande om du har erfarenhet av:

  • hur andra myndigheter digitaliserat sin verksamhet
  • att leda projekt och processer
  • att facilitera förändrings- och utvecklingsarbete
  • domstolsverksamhet

Om oss

Besök gärna vår hemsida: Kammarrätten i Jönköping (domstol.se)

Vi erbjuder dig att bli en del av ett viktigt samhällsuppdrag utifrån demokratiska värderingar där vårt gemensamma mål är att alla människor ska ha rättstrygghet.
Läs mer: Vårt uppdrag och våra värderingar - Sveriges Domstolar

Vi vill att du trivs på jobbet, mår bra och har balans mellan arbete och fritid - det återspeglas i våra förmåner och villkor.
Läs mer: Hållbart arbetsliv - Sveriges Domstolar

Det du gör som chef eller medarbetare bidrar och har betydelse! Hos oss är ledarskap, verksamhetsansvar och arbetsgivaransvar tre samverkande delar i ett framgångsrikt chefskap och ansvar, engagemang och delaktighet utmärkande för ett gott medarbetarskap.
Läs mer: Medarbetarskap och ledarskap - Sveriges Domstolar

Övrigt

Tester kommer att användas som en del i rekryteringsprocessen.

Du söker denna anställning via rekryteringsverktyget Varbi.

Anställningen avser tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer KJO 2022/322-24
Kontakt
  • Kammarrättspresident Monica Dahlbom, 036-156801
  • Administrativ direktör Stina Nordström, 036-156802
Facklig företrädare
  • Christin Lunning, Saco-S, 036-156814
  • Emma Andersson, ST Domstol, 036-156851
Publicerat 2022-10-03
Sista ansökningsdag 2022-11-13

Tillbaka till lediga jobb