Nyköpings tingsrätt

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Om Nyköpings Tingsrätt

Nyköpings tingsrätt är en tingsrätt med cirka 45 anställda. Vi består av två dömande avdelningar och en administrativ enhet. Vid domstolen handläggs brottmål, familjemål, andra tvistemål och domstolsärenden. Tingsrätten är belägen i trevliga och ändamålsenliga lokaler centralt i Nyköping. Vår verksamhet kännetecknas av en hög kvalitet och ett gott bemötande. Inom tingsrätten råder ett mycket bra samarbetsklimat och vi kan erbjuda dig en öppen och inkluderande arbetsplats med engagerade medarbetare.

På var och en av de dömande avdelningarna arbetar cirka 17 personer. Vi söker nu ytterligare en domstolshandläggare till en av dessa avdelningar. Gillar du service och administration och vill ha ett meningsfullt arbete i en samhällsviktig verksamhet? Då kan detta vara ett jobb för dig!

Arbetsuppgifter

Som domstolshandläggare på Nyköpings tingsrätt erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter. Då vi arbetar i ett rotelsystem kommer du i nära samarbete med domare och notarier att handlägga brottmål, tvistemål och andra typer av mål och ärenden. Du kommer att ha mycket kontakter med parter, ombud, myndigheter och allmänhet. Även administrativa uppgifter kan komma att ingå i tjänsten.

Arbetet innebär bl.a. att handlägga och sköta skriftväxlingen i mål och ärenden, planera brottmålsrättegångar, kalla till förhandlingar samt expediera domar och beslut. Det finns goda möjligheter till vidare­utveckling, t.ex. att föra anteckningar vid förhandlingar. Som en del av din utveckling kommer du under din första anställningstid varva praktiska arbetsuppgifter med teoretisk utbildning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasiekompetens och relevant arbetslivs­erfarenhet av administrativt eller handläggande arbete. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skrift. Erfarenhet av offentlig verksamhet och tidigare arbete på domstol kan vara meriterande. 

 Handläggarens arbete med mål och ärenden utgår från digitala system och kompletteras av mejl- och telefonkontakter. Tjänsten förutsätter god datorvana och att du känner dig bekväm med att kommunicera via mejl och telefon. På tingsrätten pågår ett projekt för ytterligare digitalisering av mål- och ärendehanteringen. Det är därför värdefullt om du har tidigare erfarenheter av att arbeta digitalt. 

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Anställningen ställer höga krav på att du är ansvarstagande, har ett gott omdöme, god samarbetsförmåga och en god administrativ förmåga. Då arbetet innebär många kontakter internt och externt och stundtals kan vara stressigt behöver du vidare ha en hög stresstålighet samt vara tydlig i din kommunikation.

Tingsrätten eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

Övriga upplysningar

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Tillträde den 1 april 2023 eller enligt överenskommelse. Nyköpings tingsrätt tillämpar sex månaders provanställning.

Lön: Månadslön.

Kontakt

Helén Stenberg, administrativ chef, 0155-120433, helen.stenberg@dom.se

Eleonore Jonsson, domstolshandläggare, 0155-120417

Dan Karlsson, skyddsombud ST, 0155-120405

Ansökan

Ansökan görs i Varbi. I fältet för ditt personliga brev beskriver du varför du sökt anställning som domstolshandläggare och på vilket sätt du kan bidra till domstolens verksamhet. I fältet arbetslivserfarenheter och utbildningar anger du dina utbildningar samt tidigare arbetslivs­erfarenhet. Ladda upp slutbetyg från gymnasiet eller motsvarande utbildning samt intyg från tidigare arbetsplatser.

Ansök senast den 5 februari 2023.

Ange referensnummer 3-2023Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 april 2023 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Nyköping
Län Södermanlands län
Land Sverige
Referensnummer 3-2023
Kontakt
  • Helén Stenberg, administrativ chef, 0155-120433
  • Eleonore Jonsson, domstolshandläggare, 0155-120417
Facklig företrädare
  • Dan Karlsson, skyddsombud ST, 0155-120405
Publicerat 2023-01-09
Sista ansökningsdag 2023-02-05

Tillbaka till lediga jobb