Eskilstuna tingsrätt

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Inledning

Eskilstuna tingsrätt är en domstol med ca 45 anställda. Tingsrätten är belägen i nya trevliga och ändamålsenliga lokaler centralt mittemot tågstationen i Eskilstuna. Det finns goda pendlingsmöjligheter med t.ex tåg till Stockholm och andra närliggande städer.  Vi erbjuder en öppen och inkluderande arbetsplats med engagerade medarbetare. Goda möjligheter till vidareutbildning finns.

Arbetsuppgifter

Nu erbjuder vi dig som vill bidra till en av våra viktigaste samhällsfunktioner möjligheten att arbeta som tf. rådman hos oss på Eskilstuna tingsrätt. Om du tycker det är viktigt med ett stimulerande och omväxlande arbete med goda möjligheter till personlig utveckling kan du vara rätt person för oss.

Vid Eskilstuna tingsrätt handlägger vi brottmål, tvistemål och ärenden. Vi arbetar till stora delar digitalt, vilket bidrar till ökad flexibilitet och stor möjlighet för dig att styra din tid.

I brottmålen har vi ett lagarbete och målen bereds därför i största möjliga utsträckning av andra personalkategorier än domare. Här får du eget ansvar för tvistemål och ärenden, vilket innebär en frihet och flexibilitet för dig som tf. rådman.

Vi prioriterar ett fortlöpande utvecklingsarbete och strävar kontinuerligt efter ett modernt och öppet arbetsklimat med engagerade och delaktiga medarbetare.

Kvalifikationer m.m.

Arbetet som tf. rådman ställer höga krav på juridisk skicklighet, ett gott omdöme, samarbetsförmåga, hög arbetskapacitet och självständighet. Du måste som domare vidare ha en hög integritet, dvs. kunna tänka självständigt och kritiskt utan att låta dig påverkas av omgivningen, samt kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Du ska också ha en väl utvecklad förmåga att leda och entusiasmera andra medarbetare.

Tingsrätten arbetar fortlöpande med att utveckla verksamheten. Det är önskvärt att du har intresse för och vill delta i detta utvecklingsarbete.

Övriga upplysningar

Anställningsform:                       Tidsbegränsad anställning som pågår från sex månader upp till  som längst 12 månader.

Sista ansökningsdag:                  2023-02-19

Ansökan görs i Varbi. Ansökan med meritförteckning, referenser och övriga handlingar som du önskar åberopa ska bifogas.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning
Ort Eskilstuna
Län Södermanlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/12-24-1
Kontakt
  • Tord Pettersson, tf. lagman, 070-1040428
Publicerat 2023-01-19
Sista ansökningsdag 2023-02-19

Tillbaka till lediga jobb