Hovrätten över Skåne och Blekinge

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Hovrätten över Skåne och Blekinge är en av landets sex hovrätter. Vid hovrätten arbetar omkring 110 medarbetare. Hovrätten är en modern arbetsplats belägen i centrala Malmö vid kanalen på Hovrättstorget. Hovrätten är indelad i tre dömande avdelningar och en administrativ avdelning.
Vår verksamhet kännetecknas av hög kvalitet. Vi arbetar för en god arbetsmiljö med ett öppet och trivsamt arbetsklimat där delaktighet och ansvarstagande värdesätts. Vi bedriver ett kontinuerligt och engagerat utvecklingsarbete.

Växelhandläggarna har en mycket betydelsefull roll för att domstolarna ska kunna genomföra sin viktiga samhällsuppgift.

Arbetsuppgifter

Växelhandläggarna är domstolens röst utåt och ofta den första och ibland enda kontakt allmänheten har med en domstol.

Som växelhandläggare har du den viktiga uppgiften att förmedla telefonsamtal till rätt person samt att söka och lämna svar på förfrågningar från inringande. Målsättningen är att så långt som möjligt kunna ge svar redan i telefonisttjänsten. I arbetsuppgifterna ingår även administrativa uppgifter, som att uppdatera sökfunktioner i växelarbetet. Uppgifterna ställer krav på professionalitet, struktur och noggrannhet. 

I växeln ingår du i ett team med åtta engagerade medarbetare. Vi ger service åt 17 domstolar runt om i Sverige och värnar om ett gott samarbete och teamets prestation och arbetsmiljö. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en utpräglad känsla för service och tycker om att hjälpa andra människor. Du är ansvarstagande och bidrar med ditt engagemang till gruppens gemensamma arbete. Du är van att arbeta i ett högt tempo utan att tumma på kvaliteten, har ett gott omdöme och ett professionellt förhållningssätt.

Du har lägst gymnasial utbildning, god datorvana samt uttrycker dig väl på svenska och engelska, både i tal och skrift. Du har erfarenhet av att arbeta med service över telefon.

Tidigare vana från telefonväxel eller annan servicefunktion på myndighet eller offentlig verksamhet samt språkkunskaper utöver svenska och engelska är meriterande. 

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. 

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 281-23
Kontakt
  • Birgitta Grafström, personalchef, 040-355791
  • Ulrika Lindgren, telefonichef, 040-355739
Facklig företrädare
  • Helen Bengtsson, ST, 040-355717
Publicerat 2023-09-22
Sista ansökningsdag 2023-10-17

Tillbaka till lediga jobb